El Camino Central Forum banner

1 - 6 of 6 Posts

·
Registered
Joined
·
23 Posts
Discussion Starter #1
hey guys need some help.
took car for ride yesterday and all of a sudden, it stopped, have no gears, any suggestions on what is going on? It's a 350, has fluid in it! Even if it is revved up it will not move.
Looked at linkage it still shifts, just not going into gear. It is like it is neutural, have park but nothing else.thanks for any help!
 
1

·
Guest
Joined
·
0 Posts
is the fluid still pink? Does it smell burnt? What transmission are you running? Since its a 350,usually the forward gears fail which would leave you with just park and reverse. More info please!
 

·
Registered
Joined
·
134 Posts
Maybe something with the drive shaft? Try putting it in gear and having someone look underneath. First see if its turning at the rear, then check all the u joints and then the tail shaft of the transmission. If the tail of the trans is turning then its not a transmission issue and you can narrow it down. You may have already checked this but its the first thing id try.
 

·
TrannyMike
Joined
·
2,807 Posts
If it's the trans, you've got a pump or converter problem. Since forward and reverse both went out at the same time, it's got to be something in common with both. Forward and reverse have nothing in common with each other other than the pump and converter. There is a slim chance of the linkage internally coming apart, but not likely. You'd feel it in the shifter when moving it. :beer:
 
1 - 6 of 6 Posts
Top