El Camino Central Forum banner
21 - 32 of 32 Posts
Discussion starter · #21 ·
Dzięki za wszystkie odpowiedzi i pomysły, ludzie, naprawdę to doceniam!

Jestem już blisko, ludzie. Musiałem zrobić sobie przerwę, żeby usunąć kilka drzew.
Kupiłem nową, świetną piłę łańcuchową Stihl po tym, jak mój stary, zaufany 30-letni Craftsman rozszczepił przewód paliwowy. (Nie martw się, zostanie naprawiony, po prostu bardzo chciałem nową z dłuższą prowadnicą)

Mam jutro wolne, więc planuję je zrobić rano.
Po rozmowie z gościem, który ma mi pomóc w pomalowaniu S10, zdecydowałem, że piaskowanie nie wchodzi w grę, więc spędziłem w zeszłą sobotę z dziećmi na szlifowaniu i gruntowaniu.

Nie poszło mi zbyt daleko, bo wiesz, to Floryda i pada co drugą godzinę, ale mam nadzieję, że wkrótce to skończę.

Wymieniamy 3-panelową tylną szybę na pojedynczą.
Na to monstrum trafiają wszelkiego rodzaju nowe części.

Ta ciężarówka jest dla mojego syna, więc on wykonuje większość pracy. ;)

Po prostu lubię spędzać z nim czas, ucząc się i ucząc się w miarę upływu czasu.

Miłe chwile.

Discussion starter · #22 ·
Zdecydowałem, że nigdy nie sprawimy, by te koła wyglądały tak dobrze, jak bym chciał, więc farba do kół Rustoleum na ratunek.
Będą wyglądać tak świetnie z chromowanymi kołpakami + nakrętkami kół.

Zamontuję je jutro, właśnie skończyłem drugą warstwę.
Kolor to Metallic Graphite, to jak matowa, błyszcząca uczta.

Image

Ostatnia warstwa

Image

1. warstwa

Image

Discussion starter · #24 ·
No i znowu zaczynamy. Więc koła, których zamierzam użyć do opon drag radial, to 15X8 z przodu S10. Są to błyszczące aluminiowe felgi firmy Jegs. Szybko je umyłem i wyszorowałem, ale to coś tam jest. Czy to przypalony pył hamulcowy czy nalot? Tylne koła to ten sam model, ale mają 15X10 i nie pasują do Elco. Te koła są super czyste, więc myślę, że to musi być pył hamulcowy. Jaki jest Twój ulubiony środek czyszczący do tego?

Discussion starter · #26 ·
Tak, to utlenianie.
Szorowałem te rzeczy przez 20 minut, zanim potraktowałem je preparatem Mother's i bach, zaczyna znikać!

Co prawda były bardzo brudne, ale kiedy szczotka i płyn zaczęły być czyste i przejrzyste, wiedziałem, że to musi być utlenianie.

Na twoim miejscu nałożyłbym na to jakąś powłokę.
Problem z aluminium polega na tym, że kiedy zaczyna się utleniać, nigdy się go nie pozbędziesz.

Więc wraca!

John 🤘

21 - 32 of 32 Posts